Tretji dan zeliščarjev: Zelena delovna mesta

Sreda, 28. avgust 2019, ob 18.00.

Pridelava, predelava, rajonizacija zelišč in zakonodaja, dopolnilne dejavnosti

 

Obvezne prijave do četrtka, 22. avgusta oz. do zapolnitve prostih mest.

Kje: V dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina, Stritarjeva ul. 1a­ (pritličje)                                     

 

Tokrat Ljudska univerza Ajdovščina vabi na brezplačen dogodek vse, ki ste že pridobili NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka ali ste tako ali drugače zainteresirani ter povezani s pridelavo ter predelavo, trženjem zelišč/zeliščnih izdelkov.

Vsebine:

Pridelava, predelava, rajonizacija zelišč  in zakonodaja, dopolnilne dejavnosti

Jožica Kapun Maršik, univ. dipl. inž. agr., specialistka za zelišča, KGZ Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota

 

Predstavitev primera dobre prakse proizvodnje in trženja zeliščnih izdelkov

Podjetje Herbify d.o.o., Hoče

 

Po zaključku je predvideno druženje in izmenjava koristnih informacij.
 

pexels-photo-NJIVA

Cilji, rezultati, učinki dogodka: 

  • več znanja za pridelavo/predelavo zelišč,
  • uporabne informacije,
  • širjenje socialne mreže in druženje s podobno mislečimi,
  • drugi rezultati.

Udeležence vabimo k aktivnemu sodelovanju. Namen dogodka je tudi povezovanje z drugimi udeleženci in zastavljanje vprašanj.

 

pexels-photo-NJIVA TRAKTOR

 

Ljudska univerza Ajdovščina je od leta 2013 večkrat izvedla program priprave in postopek certificiranja za NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka. Od takrat je certifikat pridobilo ok. 65 kandidatov iz različnih koncev Slovenije, izobraževalo pa se jih je še več.

Z udeleženci smo se odpravili po Sloveniji, na različne strokovne ekskurzije k dolgoletnim pridelovalcem zelišč. Med drugim smo v Ajdovščini dvakrat izvedli DAN ZELIŠČARJEV, srečanje zeliščarjev iz naše regije, pa tudi od drugod.  Bila so predavanja različnih zeliščarjev, agronomov ter predstavitve primerov dobrih praks in SMERNIC RAZVOJA LOKALNE OSKRBE Z ZELIŠČI ZA OBDOBJE 2016 – 2021. 

Zadovoljni smo, ker je področje pridelave in predelave zelišč vedno bolj strokovno podprto. Naše pridelovalce, predelovalce zelišč želimo povezovati in jim ponuditi čim več uporabnih informacij za njihovo nadaljnje delo.

 

Vstop prost. Obvezne prijave s spletno prijavnico sprejemamo do četrtka, 22. avgusta 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

pexels-photo-SADIKA

pexels-photo-NASAD

 

Pomembno! Zaradi prenove trga pred stavbo ljudske univerze je dostop do vhoda skoraj vsak dan drugačen. Največkrat je dostop možen z zadnje strani stavbe, skozi ozke ulice, mimo kamnitega vodnjaka. Če prihajate od daleč, predlagamo, da nas vprašate za napotke ali pa si na spletu prej ogledate, kje je naša stavba in možnosti dostopa. Parkirišča so na voljo za starim mlinom, pred rimskim obzidjem. Pričakujemo večje število udeležencev, zato se odpravite na pot pravočasno.

 

Obveščamo vas, da s prijavo (spletno, telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

 


Prijavnica:

DA, NPK sem pridobil na Ljudski univerzi Ajdovščina
NE, nimam še NPK, sem pa v postopku oz. sem kandidat za NPK.
NE, nimam NPK. Dogodka se zelo želim udeležiti, ker me to področje zanima iz drugih razlogov.
Naslov
Telefon
Elektronski naslov
Ne dovoljujem obveščanja
Da.

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

7+6=