Brezplačne dejavnosti Večgeneracijskega centra Goriške

Izdelek brez naslova - 2021-10-08T132721.951

VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA

1. OKTOBER do 31. MAREC 2022

Vabljeni v različne brezplačne aktivnosti. Predviden način izvedbe (na daljavo ali v živo) je pri vsaki aktivnosti posebej objavljen, glede na čas izvedbe in trenutne zdravstvene ukrepe.

Informiranje in druženje: Strokovna delavka vam je na voljo po telefonu 051 439 717 ali preko e-pošte helena.furlan@lu-ajdovscina.si - vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Aktivnosti VGC Goriške: Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni.

 

GOVORITE SLOVENSKO Z NAMI – V ŽIVO - SPEAK SLOVENIAN LANGUAGE WITH US

Vsako SREDO, od 20. oktobra dalje, od 9.00 do 10.30 (razen ob praznikih)

SLOVENŠČINA ZA TUJCE – osnovni nivo in občasno MEDKULTURNO DRUŽENJE s SLOVENCI

Večgeneracijski center Goriške vabi priseljence, tujce na brezplačne urice slovenščine in spoznavanje kulture. If you are new in our town and would like to meet new people, to speak Slovenian language better then this is the program for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Prijava. Registration is compulsory.

 

RISANJE S ŠTEVILKAMI – tudi ZELOOO VELIKE POVRŠINE (za slabše oči) - – V ŽIVO

Vsako SREDO, od 20. oktobra dalje, od 10.30 do 12.00 (razen ob praznikih)

Radi ustvarjate in se ob tem umirite. Prijava.

 

NAGRADNA TOMBOLA in druge igre  – V ŽIVO - PRIMERNO ZA VSE

Vsak ČETRTEK, od 21. oktobra dalje, od 9.00 do 10.30 (razen ob praznikih)

Vabimo vas, da se skupaj z nami družite in zabavate ob TOMBOLI! Prijava.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga – V ŽIVO

Četrtek, 28. oktober od 16. do 17.30. 

Skupina, ki jo vodita članici iz društva Spominčica vas vabi na srečanje v ŽIVO, v Večgeneracijskem centru v 2. nadstropju. Vabljeni ste vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci.  Lahko nas kontaktirate, da vam nudimo potrebne informacije ali vas usmerimo do ustreznih strokovnjakov. 

Prijava.

 

NAPOVEDUJEMO V NOVEMBRU 2021

  • IKT – PAMETNI TELEFONI /APLIKACIJE

 

  • Ohranite FIT MOŽGANE z vadbo za telo in možgane – V ŽIVO

Ob sredah, pričetek 3. november 2021 od 9.00 do 10.00

Telovadba (max. 12 oseb, ki se počutijo zdrave - s PCT IZPOLNJENIM POGOJEM) v dvorani, s prostovoljcem J. Gomizeljem. Oblecite se udobno in prinesite podlogo, vodo. Kdor želi lahko po telovadbi za telo nadaljuje - sledijo vaje za možgane. Prijava.

 

  • ZDRAVO JEM  – V ŽIVO - TOREK, od 9.00 do 10.30 

2., 9., 16., 23. november 2021

Delavnice z Majo Pavletič, ki je dipl. dietetik; Spoznali boste osnovna načela zdravega prehranjevanja, pridobili individualno ocena prehranjevalnih navad ter individualni izračun potreb po hranilih. Naučili se boste spreminjati prehranjevalne navade. Prijava.

 

  • OSEBNA ASISTENCA – KAJ JE IN KAJ MI NUDI, predstavitev  – V ŽIVO

Sreda, 3. november  2021, ob 16.30

 

  • TEHNIKE SPROŠČANJA – V ŽIVO - Vsak PRVI PETEK v mesecu, od 9.00 do 10.30.

5. 11., 3. 12. 2021 in 7. 1., 4. 2., 4. 3. 2022

Delavnica z Anejo Kodrič, ki je mag. psihologije; Spoznali boste osnovne značilnosti sproščanja in preizkusili tri različne tehnike sproščanja. Spoznali boste njihove prednosti ter dobili navodila, da jih boste lahko izvajali tudi sami doma. Prijava.

 

Predvidoma v januarju 2022

  • GIBAM SE  – V ŽIVO - PONEDELJKI, od 8.00 do 9.30 .

Začetek; od 10. 1. 2022 dalje

Delavnica s Saro Hrovatin, ki je dipl. fizioterapevt; Pridobili boste poglobljeno oceno vaše telesne pripravljenosti; znanje in veščine za varno in ustrezno izvajanje različnih vrst in oblik telesne dejavnosti; ter skupaj s strokovnjakom oblikovali individualni program za povečanje in samostojno izvajanje telesne dejavnosti za krepitev zdravja. Prijava.

 

  • GRAFIČNO OBLIKOVANJE ZA ZAČETNIKE,

Delavnica v živo - za mlade in manj mlade, ki so radovedni in ustvarjalni

 

Obvezne so prijave vsaj dva dni pred posamezno aktivnostjo oz. do zapolnitve prostih mest s spletno prijavnico ali na 051 439 717, helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo ali v primeru spremembe načina izvedbe, bomo obvestili prijavljene.

Ob prijavi nam prosimo navedite, če potrebujete pomoč pri prenosu aplikacije MS TEAMS in vzpostavitvi povezave na daljavo oz. ali navedeno orodje že uporabljate za druga izobraževanja Ljudske univerze Ajdovščina.

 

*Vsak udeleženec (oz. starši, zakoniti zastopniki otrok) izpolnijo in v času, ko je možno, podpišejo Vpisno izjavo v VGC Goriške ter listo prisotnosti. V času izvajanja aktivnosti na daljavo pa ob prijavi podajo soglasje, da se strinjajo s snemanjem aktivnosti zaradi dokazovanja izvedbe financerju.

 

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC


Prijavnica:

GOVORITE SLOVENSKO Z NAMI – SPEAK SLOVENIAN LANGUAGE WITH US
RISANJE S ŠTEVILKAMI
NAGRADNA TOMBOLA in druge igre
DEMENCA V NAŠI DRUŽINI
IKT-PAMETNI TELEFONI/APLIKACIJE
Ohranite FIT MOŽGANE z vadbo in druženjem
ZDRAVO JEM
OSEBNA ASISTENCA-KAJ JE IN KAJ MI NUDI
TEHNIKE SPROŠČANJA
GIBAM SE
GRAFIČNO OBLIKOVANJE ZA ZAČETNIKE
DA, potrebujem pomoč
NE, aplikacijo MS TEAMS že uporabljam za druge programe Ljudske univerze Ajdovščina
Aplikacijo MS TEAMS že uporabljam za druge namene – nisem pa še povabljen s strani Ljudske univerze Ajdovščina
Imam starejši računalnik
Imam slabšo internetno povezavo
Nimam nikogar, ki bi mi pomagal pri vzpostavitvi povezave na daljavo
Drugo

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

5+3=