Tedni vseživljenjskega učenja 2023 v Ajdovščini

‘’Učenje je življenje – naj krepi in radosti!’’

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS), koordiniran pa je s strani mreže območnih in tematskih koordinatorjev po vsej Sloveniji. V Ajdovščini se projekt izvaja pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina. Z brezplačnimi dogodki, ki se bodo odvijali vse od 15. maja do 18. junija 2023 želimo opozarjati na pomen vseživljenjskega učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Z dogodki in aktivnostmi bomo osvetlili vsebine, ki nagovarjajo zeleni in digitalni prehod, starajočo se družbo, medgeneracijsko sodelovanje, izzive večkulturnosti in ostale aktualne tematike, ki jih naslavljajo Tedni vseživljenjskega učenja.

Tedni vseživljenjskega učenja v Ajdovščini bodo letos še bolj pisani kot pretekla leta, saj bomo 12. maja 2023 z dogodkom Nacionalno odprtje TVU slovesno otvorili festival učenja, ki bo potekal že 28. leto zapored. Kulturno obarvan dogodek je namenjen predvsem predstavitev dobitnikov priznanja ACS za zglednega učečega se posameznika oziroma skupnost.

Na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina in profilu Ljudske univerze Ajdovščina na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, bomo v prihodnjih tednih objavili koledar dogodkov in vse novosti v vezi Nacionalnega odprtja TVU.

Obeta se nam mesec poln dogodkov, ki bodo nagovarjali vse obiskovalce, od otrok, mladih do starejših. K zagotavljanju pestrosti ponudbe pa vabimo tudi vas. Pridružite se nam vrtci, šole, društva, organizacije, podjetja ali posamezniki, ki bi želeli v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja predstaviti svoje dejavnosti, razširiti idejo o pomenu učenja in pustiti pečat v skupnosti.

Vabljeni, da se udeležite Nacionalnega odprtja tednov vseživljenjskega učenja in skupaj z nami občutite moč in radost učenja!

Zainteresirane organizacije, ki bi se še želele pridružiti Tednom vseživljenjskega učenja nas kontaktirajte na nina.brecej@lu-ajdovscina.si ali na 051 419 199.

Nacionalni koordinator TVU
TVU denarno omogoča

Dostopnost