Vabljeni na predstavitev romana Goreča duša

Mlada avtorica Arjeta Ahmeti, z umetniškim imenom Arietta je psihološki roman Goreča duša izdala v samozaložbi, v septembru 2022.

Arietta se je z osmimi leti preselila iz Severne Makedonije v Slovenijo in se soočila s hitrim učenjem novega jezika, kako sprejeti tujo kulturo in si zastaviti življenje  v novem okolju.

Študirala je na Biotehniški fakulteti in pričela pisateljevati.

Njen roman, zgodba govori o mladi ženski, ki se skozi trpeče in boleče izkušnje nauči stati in obstati sama. Na naslovnici romana lahko preberemo, da gre za »roman, prepleten s pravljično ljubeznijo do moškega, razočaranjem, vzorci družbe, kriminalom ter spoznanjem, da je ženska sama sebi najpomembnejša.« 

Prva predstavitev knjige je potekala v krajevni knjižnici v Desklah, nato pa še v Tolminu, Novi Gorici in Gotski hiši v Kanalu. Kakor je še povedala avtorica, je bil roman dobro sprejet, bralci so med drugim omenili, da bi se dalo po njem posneti izvrsten film, Arietta sama pa je povedala, da ima poleg romana v ognju še eno idejo: besedila pesmi, ki jih najdemo tudi v romanu, je v uglasbitev ponudila znanim producentom in glasbenikom. V  kratkem bo izšla tudi njena pravljica za otroke »O dečku, ki je imel zlato srce.« Primerna je za otroke z disleksijo in boleznijo ADHD (motnja pozornosti s hiperaktivnostjo).

Veseli smo, da vas lahko povabimo na predstavitev psihološkega romana Goreča duša, ki bo v torek, 16. 5. 2023 od 10.00 do 11.00, na Ljudski univerzi Ajdovščina, Stritarjeva ulica 1a.

Predstavitev je namenjena vsem zainteresiranim.

Po njej pa bo sledilo še uvodno spoznavanje tistih, ki jih zanima 60 urni program učenja slovenščine.

Informacije in prijave na: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717

Dostopnost