Andragoška praksa na Ljudski univerzi Ajdovščina

Med novembrom 2021 in marcem 2022, sem se študentka pedagogike in andragogike Filozofske fakultete v Ljubljani, v okviru andragoške prakse, pridružila Ljudski univerzi Ajdovščina.

Praksa mi je dala vpogled v delo andragogov in delo same institucije, ter kako se ta odziva na potrebe okolja in organizira izobraževalne programe za odrasle. Ob opazovanju in prisostvovanju v različnih tečajih in dejavnostih sem tako lahko spoznala izobraževanje odraslih in delo s starejšimi. Imela sem priložnosti spoznati tudi program PUM-O in se jim pridružiti pri nekaterih dejavnostih. Praksa je bila pozitivna izkušnja, ki mi je dala veliko novih znanj in sposobnosti, ki so dopolnile znanje, ki sem ga pridobila na fakulteti. Vesela sem, da so me na ljudski univerzi sprejeli z odprtimi rokami in mi omogočili teorijo iz predavalnic videti tudi v resničnem življenju. Interakcije z odraslimi, ki se ponovno podajajo v izobraževanje iz različnih razlogov dokazujejo, kako pomembno je kakovostno izobraževanje odraslih, še posebej v današnjem času. Vseživljenjsko učenje je izrednega pomena in videla sem, da ga Ljudska univerza Ajdovščina uspešno približuje velikemu številu ljudi v Vipavski dolini in širše preko bogate izbire programov.

Zahvaljujem se direktorici Evi Mermolja, mentorici Alenki Magajne in vsem ostalim delavkam, ki so mi omogočile spoznavanje in vključevanje v delo.

Anja Kobal

Dostopnost