Učni center brje
Center znanja, izmenjave izkušenj in povezovanja med sadjarji, zeliščarji in vinogradniki
Predavanja in praktične delavnice Učnega centra Brje so namenjene vsem, ki želite pridobiti in nadgraditi teoretična, predvsem pa praktična znanja za pridelavo in predelavo sadja in zelišč in trženja izdelkov na domu.
Predavanja in delavnice so primerne tudi za vse, ki želite po izobraževanju pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK Predelovalec/ predelovalka sadja na tradicionalen način in se poklicno ukvarjati s predelavo sadja ter trženjem izdelkov.

Predavanja in delavnice

Predelava soka iz jabolk in priprava jabolčne kaše
Delavnica je bila napovedana za 21. septembra, vendar je bila zaradi slabe letine jabolk odpovedana.

Praktična delavnica destilacije rožmarina in uporabe eteričnega olja
Ponedeljek, 16. oktober, ob 17.00
Učni center Brje

Napoved delavnic v Učnem centru Brje
Aktivni bomo tudi poleti. Vabljeni!

Užitne divje rastline – delavnica s pohodom in degustacijo
Ponedeljek, 15.maj 2023 ob 17.00

Predavanje: Zdravstveno varstvo sadnega drevja pred škodljivci in boleznimi
Ponedeljek, 17. april 2023, ob 16.30

Obrezovanje sadnega drevja – praktični prikaz
Ponedeljek, 13. marec 2023, ob 15.30

Obrezovanje oljk – praktični prikaz
Ponedeljek, 27. marec 2023, ob 15.30

Predavanje o navadnem pelinu in repiku: Specifične indikacije ter psihološka obravnava
Ponedeljek, 9. januar 2023, ob 17.00

Predavanje: Kako kvalitetno posušiti jesenske sadeže
Ponedeljek, 12. september 2022, ob 17.00

Delavnica kuhanja soka in marmelade iz aronije in degustacija
Torek, 9. avgust 2022 ob 17.00

Zakaj je smotrno spoznati biodinamično kmetovanje
Petek, 20. maj 2022, ob 18.00

HACCP za rastlinska živila
Petek, 27. maj 2022, ob 18.00
Kontaktna oseba
