Učni center brje
Center znanja, izmenjave izkušenj in povezovanja med sadjarji, zeliščarji in vinogradniki
Predavanja in praktične delavnice Učnega centra Brje so namenjene vsem, ki želite pridobiti in nadgraditi teoretična, predvsem pa praktična znanja za pridelavo in predelavo sadja in zelišč in trženja izdelkov na domu.
Predavanja in delavnice so primerne tudi za vse, ki želite po izobraževanju pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK Predelovalec/ predelovalka sadja na tradicionalen način in se poklicno ukvarjati s predelavo sadja ter trženjem izdelkov.

Aktualna predavanja in delavnice

Užitne divje rastline – delavnica s pohodom in degustacijo
Ponedeljek, 15.maj 2023 ob 17.00

Predavanje: Zdravstveno varstvo sadnega drevja pred škodljivci in boleznimi
Ponedeljek, 17. april 2023, ob 16.30

Obrezovanje sadnega drevja – praktični prikaz
Ponedeljek, 13. marec 2023, ob 15.30

Priprava tal za različne sadne vrste in pogoji uspevanja – predavanje
Ponedeljek, 27. februar 2023, ob 18.00

Podlage za različne sadne vrste, cepljenje in vzgoja sadik
Ponedeljek, 13. februar 2023, ob 18.00

Spomladanska oskrba sadnega drevja
V februarju in marcu 2023
Pretekla predavanja in delavnice

Obrezovanje oljk – praktični prikaz
Ponedeljek, 27. marec 2023, ob 15.30

Predavanje o navadnem pelinu in repiku: Specifične indikacije ter psihološka obravnava
Ponedeljek, 9. januar 2023, ob 17.00

Predavanje: Kako kvalitetno posušiti jesenske sadeže
Ponedeljek, 12. september 2022, ob 17.00

Delavnica kuhanja soka in marmelade iz aronije in degustacija
Torek, 9. avgust 2022 ob 17.00

Zakaj je smotrno spoznati biodinamično kmetovanje
Petek, 20. maj 2022, ob 18.00

HACCP za rastlinska živila
Petek, 27. maj 2022, ob 18.00
Kontaktna oseba
