varstvo osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov

 

Na naši spletni strani že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), od objave teh pravil pa tudi skladno z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

 

Zavezujemo se, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu s to Politiko varstva osebnih podatkov, in da bomo varovali zaupnost vaših osebnih podatkov ter da bomo zbrane podatke uporabili izključno za namene, za katere ste nam in jih posredovali in jih brez vašega izrecnega dovoljenja ne bomo razkrili nepooblaščenim tretjim osebam. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost, saj se zavedamo občutljivost narave tega področja.

 

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki jo izvaja zavod Ljudska univerza Ajdovščina (upravljavec) ali, ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:
Ljudska univerza Ajdovščina
Stritarjeva ulica 1a
5270 Ajdovščina
Davčna številka: SI88942767
Matična številka: 1434233
Telefon: +386 41 437 785
E-pošta: info@lu-ajdovscina.si

 

(v nadaljevanju: LU Ajdovščina)

 

 

Katere osebne podatke obdelujemo in jih zbiramo

 Osnovni kontaktni podatki (podatki o identiteti)

 • ime in priimek, elektronski naslov

 Druge podatke

 • ki jih uporabnik prostovoljno vnese v kontaktni obrazec

Tehnični podatki

 • za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo spletno stran in podobno
 • Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje. Spletna stran lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so ob vaši privolitvi shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni
 • Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, za vas ne moremo opraviti določenih storitev oziroma z nami ne morete skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo vsakokrat predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

 

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja predračuna ali računa za naročeno storitev, za vodenje finančnih in poslovnih knjig), vendar se to shranjuje le na poslovnem računalniku in ne na spletni strani
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave (e-novice), pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete
 • vprašanja, ki nam jih posredujete preko naših kontaktnih obrazcev na spletni strani ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 1. komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja in naročila, (po elektronski pošti, navadni pošti, telefonu ali z SMS sporočili – način komuniciranja je odvisen od kontaktnih podatkov, katere ste nam posredovali),
 2. izvajanje javne službe in javnega pooblastila, ki nam je bilo podeljeno,
 1. izvršitev in izpolnitev pogodbe, sklenjene z vami,
 2. posredovanje elektronskih obvestil in novic o dejavnostih LU Ajdovščina,
 3. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene, prvenstveno z namenom izboljšati naše storitve in izkušnje vas, uporabnikov. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati. Prizadevamo si, da za te analitične namene uporabljamo le psevdonimizirane ali anonimizirane podatke),
 4. za reševanje pravnih sporov, v primeru zakonsko določenih preiskav in ugotavljanja skladnosti ter za upoštevanje zahtev organov pregona.

 

Potrebno je izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, nas poklicali po telefonu, posredovali pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali (ali oddali preko telefona) svoje podatke, izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov) hranili za namen korektne komunikacije z vami.

S telefonskim klicem na številke, namenjene prijavi v izobraževalni program in s posredovanjem informativne prijave in povpraševanja potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

 

Kako pridobivamo osebne podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

 • pošljete informativno prijavo ali povpraševanje preko naše spletne strani
 • se prijavite na e-novice
 • se prijavite preko telefonskega klica

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično. Google nam posreduje podatke, za katere ste jim to dovolili.

 

 Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov imamo izključno mi in naši pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov.
Razen, če to zahtevajo:

 • pooblaščene ustanove, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google Analyticsu
 • vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam

 

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih storitev ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.
Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.
V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL (Secure Socket Layer), ki omogoča potrebno zaščita pri prenosu podatkov, kar zagotavlja varnost naših strank, medtem, ko podatki potujejo v bazo.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji).

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik in ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo le teh strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

 

Google fonts

Na naši spletni strani uporabljamo Google Fonts podjetja Google (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). Google Fonts se uporabljajo brez preverjanja pristnosti in v brskalnik API Google Fonts niso poslani piškotki. V primeru, da imate svoj Google račun, med uporabo Google Fonts vaši podatki Googlu ne bodo posredovani. Google zapisuje samo uporabo CSS in uporabljenih pisav ter te podatke varno shranjuje. Več o teh in drugih vprašanjih je na voljo na https://developers.google.com/fonts/faq. Katere podatke Google zbira in kako te informacije uporablja, si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

 

Vaše pravice

Našim uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov; Če pa ste pri nas naročevali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo
 • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki

Imate pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam pišite na elektronski naslov ali nam pošljite zahtevek po pošti na naš naslov.
Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

 

 

Alternativno:

VAŠE PRAVICE:
Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na 
info@lu-ajdovscina.si  in:

 • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov;
 • uveljavljate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov;
 • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene in
 • zahtevate umik soglasja k naši uporabi vaših osebnih podatkov, kjer obdelavo izvajamo na podlagi vašega soglasja. Če umaknete svoje soglasje, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja pred dnem, ko boste umaknili vaše soglasje.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je v Republiki Sloveniji Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo https://www.ip-rs.si/.

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, glejte člene 12 do 23 Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na info@lu-ajdovscina.si.

Spremembe Politike varstva zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da bomo Politiko varstva zasebnosti po potrebi spreminjali zaradi prilagoditve dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani ali po elektronski pošti).

 

Verzija: 1.0

Posodobljeno: Maj 2024

 

 

Pravno obvestilo

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh so last zavoda Ljudska univerza Ajdovščina (v nadaljevanju: LU Ajdovščina) in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez pisnega dovoljenja LU Ajdovščina.

LU Ajdovščina ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. LU Ajdovščina si pridržuje pravico do sprememb vsebin objavljenih na svojih spletnih straneh.

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov Ljudske univerze Ajdovščina je odvetnica Branka Snoj, odvetnica.

Dunajska cesta 78

SI – 1000 LJUBLJANA

 GSM: 031 77 77 95

e.: dpo@lu-ajdovscina.si

 

 

 

Dostopnost