ZA PODJETJA

CELOVITA PODPORA ZA RAZVOJ KADROV

Aktualno za podjetja

Team building

Team building

Ste pripravljeni na izjemno in edinstveno izkušnjo, ki bo okrepila vašo ekipo ter prispevala k boljšim odnosom in učinkovitejšemu delu?

Preberi več

Vaši zaposleni so vaš največji potencial

Za vas izvajamo izobraževanja in vam nudimo podporo pri pripravi kadrovske strategije, vzpostavitvi sistema ciljnega vodenja in mentorstva ter razvoju potenciala sodelavcev. 

Pri razvoju zaposlenih ni hitrih rešitev. Le sistematično in ciljno usmerjeno delo z zaposlenimi na dolgi rok prinaša pozitivne učinke. In prav v tem je naša velika prednost. Nudimo vam partnerstvo, smo podaljšana roka kadrovske službe v tistem delu, kjer je na prvem mestu skrb za razvoj zaposlenih.  

Izberite pravo rešitev za razvoj vaših kadrov

Izobraževanja

Zagotavljamo vam kvalitetne in sodobne izobraževalne programe, katerih znanja so takoj prenosljiva v prakso.

POGLEJ VEČ

Mentorski sistem

Pomagamo vam pri vzpostavitvi celovitega, sistematičnega in poenotenega mentorskega sistema v organizaciji. Vpeljava je podprta z računalniško aplikacijo HuPOT, ki omogoča e-podporo pri načrtovanju, izvajanju in spremljanju procesa mentoriranja.

POGLEJ VEČ

Strategija razvoja kadrov

Pomagamo pri pripravi kadrovske strategije v organizaciji, ki tako lažje odgovarja na izzive na področju kadrov, saj predvidi spremembe, na katere se lahko pripravi. Priprava je podprta z računalniško aplikacijo HuPOT.

POGLEJ VEČ

Orodje Motivator

Motivator je orodje, ki ugotavlja karierna sidra in motivacijske faktorje. Rezultati omogočajo poznavanje sebe in lastnih vrednot, organizaciji pa osnovo, da prepozna kaj zaposlene pri delu motivira.

POGLEJ VEČ

Orodje Pogled360

Orodje meri kompetence zaposlenih po metodi 360. Omogoča hiter, ekonomičen pregled posameznikovih veščin z vidika samoocene in ocene drugih ter identifikacijo močnih strani in tistih, kjer je prostor za napredek.

POGLEJ VEČ

SKUPAJ ZA RAZVOJ KADROV

S partnerji krepimo sodelovanje in zagotavljamo kakovostne priložnosti za razvoj kadrov.

Dostopnost