Dan odprtih vrat v programu Projektno učenje mlajših odraslih  PUM-O+

Program PUM-O mladim že vrsto let uspešno zagotavlja različne možnosti in priložnosti, da se družijo in pridobijo prijatelje, da se naučijo ali preizkusijo kaj novega, da si poiščejo zaposlitev, dokončajo ali nadaljujejo šolanje, razrešijo osebne ovire in težave, da se naučijo slovenskega jezika in/ali da se odločijo, kaj bodo v prihodnosti sploh počeli. 

V ponedeljek, 19. junija 2023, je PUM-O Ajdovščina odprl svoja vrata. Mladi so obiskovalcem predstavili svoj polletni projekt Sedežno garnituro iz odpadnih palet, ki so jo skrbno načrtovali in izdelali pod budnim očesom zunanjega mentorja iz programa Garaža Wajdušna. Da pa je bila izkušnja sedenja na ročno izdelani in unikatni sedežni res doživeta, so nam postregli s slastnimi palačinkami z različnimi nadevi. Mladi so obiskovalcem preko fotografij predstavili tudi druge aktivnosti v programu.  

Od 1. julija dalje se bo program PUM-O preimenoval v PUM-O+. Vanj se bodo lahko vključili mladi, stari med 15. in 29. let, ki niso zaposleni in niso vključeni v izobraževanje oz. se pri izobraževanju srečujejo s težavami, ki lahko vodijo v prekinitev šolanja. V Ajdovščini program PUM-O že 22 let zelo uspešno izvaja Ljudska univerza Ajdovščina, sofinancira ga RS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz sredstev Evropskega socialnega sklada +. 

Prvi korak je najtežji, a starši, sorodniki, prijatelji, svetovalni delavci v šolah, socialni delavci na centrih za socialno delo, zdravstveni delavci, pa tudi nevladne organizacije in vsi drugi, ki imate stik z mladimi, lahko bistveno pripomorete, da postane ta korak lažji. Vaša spodbuda in motivacija je lahko odločilna za mladostnikovo odločitev, da se vključi v program PUM-O+ in preko različnih možnosti, ki jih program ponuja, v svojih življenjih resnično uspejo. Odločitev pa pomeni tudi namero mladostnika, da k doseganju svojih ciljev aktivno pristopi. Velika večina mladih namreč zastavljene cilje tudi doseže. 

Več informacij o programu PUM-O+ in vključitvi vanj pa najdete na: https://www.lu-ajdovscina.si/pum-o/. PUM-O+ aktivnosti pa spremljate tudi na Facebook strani PUM-O Ajdovščina

Mladi, pridružite se nam in aktivno pristopite k doseganju lastnih ciljev! Skupaj in ob ustrezni podpori je vse lažje. 

Foto: Arhiv LU Ajdovščina

Dostopnost