Dišalo je po … palačinkah 

V sredo, 12. februarja 2025 smo na Gočah organizirali kulinarično delavnico priprave različnih vrst palačink.

Pod strokovnim vodstvom Martine Fratnik, profesorice praktičnega pouka na Biotehniški šoli v Šempetru pri Gorici, so udeleženci spoznali različne tehnike in trike za pripravo popolnih palačink ter okusnih nadevov. Na delavnici so se udeleženci naučili pripraviti gratinirane palačinke s skuto, grofove palačinke z nadevom iz skute in sadja in palačinke z orehovim nadevom. Martina Fratnik je poskrbela za poglobljen vpogled v pripravo mase za palačinke in razbila številne kulinarične mite – od uporabe mineralne vode, izbire prave moke in ponve, do uporabe olja in sladkorja.

Udeleženci so z veseljem preizkušali različne nadeve, ki so zadovoljili tako ljubitelje sladkih kot slanih okusov. Za zaključek je sledila prava kulinarična predstava – priprava flambiranih palačink! Plameni so dodali poseben čar in še bolj poudarili okuse te izvrstne sladice. 

Dostopnost

Politika zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, zato da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in nam pomagate razumeti, katere dele spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Več o piškotkih in nastavitve piškotkov lahko prilagajate na zavihkih na levi strani.

Preberite več.