Dišalo je po … palačinkah 

V sredo, 12. februarja 2025 smo na Gočah organizirali kulinarično delavnico priprave različnih vrst palačink.

Pod strokovnim vodstvom Martine Fratnik, profesorice praktičnega pouka na Biotehniški šoli v Šempetru pri Gorici, so udeleženci spoznali različne tehnike in trike za pripravo popolnih palačink ter okusnih nadevov. Na delavnici so se udeleženci naučili pripraviti gratinirane palačinke s skuto, grofove palačinke z nadevom iz skute in sadja in palačinke z orehovim nadevom. Martina Fratnik je poskrbela za poglobljen vpogled v pripravo mase za palačinke in razbila številne kulinarične mite – od uporabe mineralne vode, izbire prave moke in ponve, do uporabe olja in sladkorja.

Udeleženci so z veseljem preizkušali različne nadeve, ki so zadovoljili tako ljubitelje sladkih kot slanih okusov. Za zaključek je sledila prava kulinarična predstava – priprava flambiranih palačink! Plameni so dodali poseben čar in še bolj poudarili okuse te izvrstne sladice. 

Dostopnost