InCastra 2023

Že šesto leto zapored se je 29. in 30. septembra v Ajdovščini odvila InCastra. To je dogodek, ki prebudi iskrico znanja, navdušenja in podjetništva med mladimi in manj mladimi. 

VSEBINA: Petek je bil posvečen odkrivanju potencialov in priložnosti, ko so se šolarji podali na teren. Kar 18 podjetij je odprlo svoja vrata za radovedne oči 400 učencev. Skozi oči mladih so se ti podjetniki in njihove dejavnosti prikazali v čisto novi luči. Učenci so lahko videli in se spoznali z različnimi poklici ter tehnologijami, ki jim bodo pomagali, da bodo oblikovali svojo prihodnost. 

InCastra je zopet ponudila priložnost, da se je lokalna skupnost povezala s svojimi najmlajšimi člani in jim predstavila možnosti, ki jih ponuja podjetniški svet. S tem smo spodbudili njihovo radovednost in njihovo željo po učenju ter jih navdušili za prihodnje izzive. Incastra tako postaja prava tradicija, ki vsako leto ponuja dragoceno izkušnjo za mlade in lokalne podjetnike. Vsekakor gre za dogodek, ki dokazuje, da sodelovanje lokalnih podjetij, šol in skupnosti lahko obogati in navdihne mlade generacije.  

Sobota, ki smo jo vsi nestrpno pričakovali, se je končno odvrtela, prinesla je neskončno zabave in navdušenja za vse generacije. Dogodek je bil poln energije in zanimivih doživetij, ki so nas popeljala v svet inovacij, interaktivnih doživetij in nepozabnih spominov. 

Na stojnicah so se podjetja predstavila na edinstven in interaktiven način, omogočajoč obiskovalcem, da so odkrivali in se povezovali z različnimi podjetji. Iskalci zaposlitve so imeli priložnost za “hitre zmenke” s potencialnimi delodajalci, kar je bila odlična priložnost za vzpostavitev stikov in morda celo novih kariernih priložnosti. 

A to ni bila le predstavitev podjetij – spremljali smo tudi zanimiv program, ki je navdušil vse prisotne. Plesni in glasbeni nastopi so nas popeljali v svet glasbe in umetnosti. Čarovniška predstava nas je naučila, kako postati EKO faca. S pomočjo gledališke predstave pa so se otroci lahko zamislili kaj bodo, ko odrastejo.  

Obiskovalci so imeli priložnost, da se preizkusijo v različnih aktivnostih, med drugim v reševanju skrivnosti sobe pobega in iskanju zaklada med stojnicami. Tisti, ki so sanjarili o letenju, so lahko preizkusili simulator letenja. 

Vrhunec dneva je bil žreb velike InCastrine nagradne igre, kjer so srečni nagrajenci odšli domov s privlačnimi nagradami. 

Letošnja InCastra je bila resnično nepozabna. V čudovitem sončnem vremenu jo je obiskalo rekordno število obiskovalcev. Hvala vsem, ki ste sodelovali in naredili ta dogodek tako poseben. Komaj čakamo na naslednjo InCastro.  

Dostopnost