Ljudska univerza Ajdovščina – gonilna sila učeče se skupnosti

V začetku marca  je v Bruslju potekalo srečanje nacionalnih koordinatorjev novega evropskega programa za učenje odraslih #EPUO2023/ #nEAAL ter vzajemno učenje (#PeerLearningActivity) o učečih se skupnostih in inovativnih učnih okoljih. Srečanja se je udeležila tudi naša direktorica Eva Mermolja, skupaj s predstavnikoma Andragoškega centra Slovenije, mag. Zvonko Pangerc Pahernik, nacionalno koordinatorko EPUO v Sloveniji in Darijanom Novakom.

Slovenska ekipa je predstavila Ajdovščino kot primer učeče se skupnosti ter Ljudsko univerzo Ajdovščina kot gonilno silo učeče se skupnosti.

Za sodelovanje v videu se iskreno zahvaljujemo županu Tadeju Beočaninu, Ani Furlani iz podjetja Mlinotest, Tanji Harej iz podjetja Pipistrel, Iztoku Furlanu, predsedniku Krajevne skupnosti, naši dolgoletni sodelavki Ireni Šinkovec ter našim udeležencem Aktivnega druženja vasi in Slovenščine za tujce.

Da je do nastanka predstavitvenega filma sploh prišlo, gre zasluga Andragoškemu centru Slovenije in Zvonki Pangerc Pahernik, ki nas je prepoznala kot primer dobre prakse in Darijanu Novaku, ki je film posnel in zasnoval.

Ponosni smo, da širimo znanje in krepimo učečo se skupnost več kot šest desetletij.

O naši učeči se skupnosti je bil objavljen prispevek tudi v novičkah Andragoškega centra Slovenije.

Dostopnost