Odmevno predavanje o raku kože: Poglobljena analiza in preventivni ukrepi

V torek, 6. februarja 2024 smo na Ljudski univerzi Ajdovščina izvedli še eno predavanje v sklopu naših mesečnih predavanj na temo zdravja. Temeljni namen teh predavanj je informirati in ozaveščati ljudi o pomenu preventive ter zdravljenja različnih obolenj, predvsem rakavih. Tokrat smo spregovorili o raku kože, razumevanju in preventivi. V čast nam je bilo, da smo gostili izjemnega strokovnjaka s področja dermatologije asistenta Boruta Žgavca, dr. medicine.

Asistent Borut Žgavec je specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog, ki se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo, diagnostiko ter zdravljenjem kožnih bolezni. Je član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij, svetov in kolegijev.

Dvorana Ljudske univerze Ajdovščina je bila napolnjena do zadnjega kotička. Doktor Žgavec je s svojim znanjem in izkušnjami poglobljeno osvetlil različne vidike te resne bolezni, ki vsako leto prizadene številne posameznike. Predavanje ni temeljilo le na obravnavanju medicinskih vidikov raka kože, ampak tudi pomembnosti ozaveščanja in preventivnega ravnanja. Predavatelj je poudaril pomen rednega spremljanja svoje kože, prepoznavanja sprememb in pravočasnega ukrepanja.

Dostopnost