Parada učenja – dan učečih se skupnosti v Ajdovščini 

V sredo, 24. maja 2023 se je na Lavričevem trgu v Ajdovščini odvijala Parada učenja, ki je obiskovalcem ponudila priložnosti za učenje, povezovanje in druženje.

Osrednja nit letošnjega dogodka je bil trajnostni razvoj. Obiskovalci so se na stojnicah seznanili s pomenom ohranjanja narave, cilji trajnostnega razvoja in razmišljali, kaj še lahko storijo za boljši jutri. Sodelovali so v izmenjevalnici oblačil, ki je potekala na Lavričevem trgu in pa tudi v Mladinskem kulturnem centru Hiša Mladih. Poznavanje ciljev trajnostnega razvoja so obiskovalci izkazovali na stojnici programa Projektno učenje mlajših odraslih, kjer so svoje prispevke k ohranjanju planeta zapisovali na večje koščke sestavljanke. Tekom dogodka se je sestavljanka dopolnjevala in prikazovala osveščenost obiskovalcev o skrbi za naravo. 


S svojimi dejavnostmi se je predstavilo več kot dvajset organizacij, društev, klubov in posameznikov, ki so obiskovalcem prikazali in ponudili priložnosti za vključevanje v njihove aktivnosti. Poleg predstavitev pa so obiskovalci lahko sodelovali v delavnici pletenja košar, v eksperimentalnih delavnicah, ki jih je pripravila Univerza v Novi Gorici, prisluhnili kitarski in pevski skupini, si ogledali številne plesne nastope, najmlajši pa so se navduševali nad gledališko predstavo. 

Na odru je navzoče pozdravila tudi vodja nacionalne koordinacije Tednov vseživljenjskega učenja mag. Zvonka Pangerc Pahernik, ki pravi da je skoraj enako pomembno kot učenje tudi povezovanje in druženje ljudi in da slednje ustvarja bolj zdravo ter uspešno družbo.

Avtorica fotografij: Aljana Vidmar

  

Dostopnost