Poglobljen vpogled v uporabo zelišč na predavanju zeliščarja Petra Mignozzija v Učnem centru Brje 

V ponedeljek, 8. januarja 2024, je Učni center Brje gostil izjemno zanimivo predavanje zeliščarja Petra Mignozzija. Dogodek je pritegnil pozornost ljubiteljev zeliščarstva in tistih, ki so na Ljudski univerzi Ajdovščina že končali program Nacionalne poklicne kvalifikacije Zeliščar pridelovalec.  

Predavanje je potekalo v napolnjeni dvorani Učnega centra Brje, kjer se je zbrala pisana skupina zeliščarjev, od začetnikov do izkušenih poznavalcev. Mignozzi je začel s predstavitvijo zgodovine uporabe zelišč in poudaril, kako so že v pradavnini ljudje izkoriščali zdravilne lastnosti rastlin. 

Poseben poudarek je bil namenjen trem ključnim zeliščem: bezgu, navadnemu čistcu in rmanu. Mignozzi je z občinstvom delil svoje bogato znanje o zeliščih ter obogatil predstavitev s pripovedmi iz lastnih izkušenj in zgodovinskimi anekdotami, ki so dodale globlji vpogled v svet zeliščarstva. Razkril je tudi številne domače recepte in metode priprave zeliščnih pripravkov ter opozoril na njihove koristi za zdravje. Udeleženci so bili navdušeni nad praktičnimi nasveti zeliščarja, saj so pridobili nova znanja, ki niso vedno dostopna v tradicionalnih zeliščarskih knjigah. 

Ob koncu predavanja je bilo mogoče slišati vprašanja in izmenjavo mnenj med občinstvom ter zeliščarjem. Predavanje je tako predstavljalo izjemno priložnost za izobraževanje in povezovanje med ljubitelji zeliščarstva, ki cenijo tradicionalne pristope k zdravju in dobremu počutju. 

Dostopnost