Projektom, novim znanjem in sodelovanjem naproti! 

Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O) je program za mlade od 15. do dopolnjenega 26. leta. Temelj programa PUM-O je načrtno povezovanje in sodelovanje z različnimi deležniki, ki udeležencu lahko na različne načine pomagajo pri uresničevanju njegovih ciljev. 

V programu PUM-O se združujejo brezposelni mladi in dijaki z različnimi interesi in cilji, povezuje pa jih želja po navezovanju stikov, ustvarjanju in usvajanju novih znanj in spretnosti. Poleg individualnih pogovorov in delavnic iz različnih področij je glavna učna oblika v programu projektno delo. Mentorice preko aktivnosti udeležence spodbujamo k ustvarjanju zamisli za skupne projekte, v večini primerov pa nas udeleženci presenetijo z lastno, že zelo dodelano idejo. Z nekaj usmeritvami v timskem duhu izdelajo načrt in premislijo o materialu, ki ga bodo za izvedbo projekta potrebovali. Tako se je v začetku tekočega leta porodila želja po izdelovanju sedežne garniture iz odpadnih palet. Povezali smo se z Garažo, delovnim prostorom namenjenim ustvarjanjem, kjer lahko udeleženci brezplačno uporabljajo orodje. Ob strokovnem usmerjanju mentorja smo naš načrt dodelali in spoznali delovni proces izdelave. Naš projekt je v aktivni fazi, udeleženci pa v Garaži dnevno pridobivajo nova znanja in spretnosti – od rokovanja z orodjem in stroji za obdelavo lesa, tehnik obdelave lesa do krepitve veščin vzpostavljanja strpnosti v medosebnih odnosih, sodelovanja in usklajevanja različnih mnenj. Poleg omenjenega pa z delom na projektu krepijo odgovornost do prevzemanja nalog in vlog v skupini. Projektne aktivnosti se bodo zaključile s šivanjem blazin, da bo posedanje še udobnejše ter predstavitvijo končnega izdelka lokalnemu okolju. 

Vsak projekt, ki ga v programu PUM-O ustvarimo, je priložnost za pridobivanje znanj, ki bodo udeležencem lahko odprla vrata do različnih zaposlitvenih možnosti oziroma jih navdala z bogatimi izkušnjami.  

Program PUM-O poteka vsak dan od ponedeljek do petka, z izjemo dela prostih dni. V program se lahko mladi vključijo tekom celotnega leta. Za več informacij o vključitvi v program PUM-O pokličite na 051 419 119 ali pišite na pum-o@lu-ajdovscina.si 


Dostopnost