Prvi v Sloveniji izvedli NPK Upravljalec mobilnih dvigal

Na Ljudski univerzi Ajdovščina izvajamo priprave in postopke za različne nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) več kot 10 let. Kar 21 kandidatov je pretekli konec tedna na Ljudski univerzi Ajdovščina uspešno opravilo preverjanje in pridobilo NPK Upravljalec mobilnih dvigal.

NPK Upravljalec mobilnih dvigal je na državnem nivoju nastal v letu 2012. Pobuda za prvo izvedbo NPK je bila podana s strani Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina. Direktor Marko Rondič, je povedal:

»Na trgu, med člani vseh območnih obrtno-podjetniških zbornic v Sloveniji, se je pokazala velika potreba po tem NPK-ju, ki pa ga nihče v Sloveniji še ni izvajal. Veliki angažiranosti Ljudske univerze Ajdovščina se lahko zahvalimo, da je pomagala prvim 21 obrtnikom in podjetnikom iz različnih koncev Slovenije do potrditve ustreznih znanj in pogojev za opravljanje dejavnosti.«

 »Velik del naše dejavnosti se nanaša na potrebe podjetij oz. trga dela. Tudi na pobudo ajdovske obrtne zbornice smo se zelo hitro odzvali. Usposabljanje ter certificiranje smo izvedli skrbno in v predvidenem časovnem okviru. Zelo zadovoljni smo, da smo kot prvi izvajalci NPK Upravljalec mobilnih dvigal, uspešno pomagali k pridobitvi certifikata vsem 21 kandidatom« je pojasnila direktorica ljudske univerze, Eva Mermolja.

Usposabljanje je obsegalo teoretični in praktični del in prav pri slednjem je kot ključni partner sodelovalo podjetje Avtodvigala, Tomaž Štakul s.p., ki izvaja storitve z avtodvigali  do 100-ton in transportne storitve po Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.

Tomaž Štakul je povedal: »Podjetje je na trgu gradbenih dejavnosti že več kot 30 let. Delo zahteva znanje, veliko praktičnih izkušenj in mirno roko. Sodelovanje pri postavitvi izobraževanja in NPK postopka je bil nov, dobrodošel izziv.«

Jeseni sledi ponovitev programa. Vsi zainteresirani za vključitev v usposabljanje in postopek certificiranja vabimo, da nas kontaktirate na helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali na 05 36 64 753, 051 439 717.

Več o usposabljanju in postopku certificiranja si preberite na povezavi.

Dostopnost