TEAM BUILDING

Zeliščna pustolovščina: Gradimo ekipo

Ste pripravljeni na izjemno in edinstveno izkušnjo, ki bo okrepila vašo ekipo ter prispevala k boljšim odnosom in učinkovitejšemu delu?

Naš team building program “Zeliščna pustolovščina: Gradimo ekipo” združuje zelišča, ustvarjalnost in team building v eno nepozabno izkušnjo.

Odkrijte, kako lahko preko spoznavanja zelišč, ustvarjanja čajnih mešanic in oblikovanja čajnih skodelic izboljšate komunikacijo, povezanost in inovativnost v vaši ekipi.

Naši izkušeni voditelji bodo poskrbeli, da bo ta dogodek ne le poučen, temveč tudi zabaven.

Pridružite se nam in odkrijte, kako lahko skozi igrive aktivnosti okrepimo vašo organizacijo. 

Več o programu

XY

XY

Vsebina: Kako je zasnovan program?

Program je sestavljen iz šestih, med seboj povezanih aktivnosti – od spoznavanja zelišč do ustvarjanja lastnega čaja organizacije in čajnih skodelic. V vsaki aktivnosti udeleženci na igriv in zabaven način razvijajo različne, za delovanje organizacije pomembne kompetence. Vse to pa prispeva k razvoju tako medsebojne povezanost kot povezanosti z organizacijo.

 1. Foto-slike – ustvarjanje okolja, v katerem je vsak človek pomemben
 2. Spoznavanje zelišč : nebesedna komunikacija
 3. Ustvarjanje čajnih mešanic : tekmovalnost v luči tveganja in prilagajanja
 4. Kuhanje čajev : delo pod časovnim pritiskom, inovativnost in ustvarjalnost
 5. Oblikovanje čaja organizacije : povezovanje, pripadnost, inovativnost in ustvarjalnost
 6. Ustvarjanje čajne skodelice : motivacija in zavzetost
Trajanje programa

Team building traja 6 pedagoških ur. Izvaja se ga izven običajnega delovnega časa med tednom ali za vikend. Priporočljivo je, da se team building izvaja v dopoldanskem času, ko zaposleni niso utrujeni in obremenjeni s službenimi zadevami, saj bo takrat osredotočenost na sam proces team buildinga večja in končni rezultati kakovostnejši. Po prvi aktivnosti sledi kratka predstavitev programa srečanja, le-to pa se zaključi z evalvacijo. Oboje je všteto v obseg trajanja team buildinga.

Po približno treh pedagoških urah (med tretjo in četrto aktivnostjo) izvajalec za naročnika pripravi zeliščno malico.

Kraj izvajanja

Team building se izvaja v zaprtem, velikem, svetlem prostoru v učilnici pri izvajalcu. Po dogovoru je lahko izvedba tudi pri naročniku. Možnost je tudi najem drugega prostora.

Aktivnosti programa se izvajajo preko različnih metod, zato mora biti temu primeren tudi prostor izvedbe. Le-ta mora biti dovolj velik in prazen (mize in stoli odmaknjeni ob stene) za nemoteno gibanje in sodelovanje udeležencev. Dobrodošlo je, da je prostor svetel, saj pozitivno vpliva na razpoloženje in delo ljudi. Prostor mora imeti možnost uporabe štedilnika oz. malega gorilnika (za kuhanje čaja).  

Velikost skupine

Team building je najbolje izvesti v skupini do 15 oseb. Po dogovoru lahko izvedbo programa prilagodimo tudi večjim skupinam, do 25 oseb. V primeru, da bi želeli izvedbo za večje število oseb, se program izvede v več skupinah.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen različnim podjetjem in organizacijam in njihovim timom/skupinam na različnih delovnih mestih, ki si želijo izboljšati in poglobiti svoje medsebojne odnose, okrepiti povezanost z organizacijo, ter na igriv in sproščen način razvijati različne kompetence, tako individualne kot skupinske. Program je namenjen tudi vsem, ki se želijo zbližati z naravo, konkretneje z zelišči,  in to vnesti tudi v svoje delovno okolje v smislu izboljšanja zdravja na delovnem mestu.

Zakaj bi se vključili v program?

Da bi pri svojem delu lahko:

 • bolj spoštovali in cenili vsakega človeka kot individuuma z različnimi življenjskimi vlogami in izkušnjami,
 • bolj kakovostno besedno in nebesedno komunicirali s svojimi sodelavci,
 • zdravo tekmovali – s pravo mero tveganja in prilagajanja,
 • učinkoviteje se spopadli s časovnim pritiskom,
 • vekrat uporabljali kompetenci inovativnost in ustvarjalnost,
 • bili bolj motivirani in zavzeti za svoje delo in
 • predvsem bolj kakovostno povezovali med seboj in kot povezana skupina delovala v organizaciji.

Program team building z vključevanjem zelišč in priprave različnih čajnih mešanic za dobro počutje, za lažje spoprijemanje s stresom pomembno prispeva tudi k izboljšanju zdravja na delovnem mestu.

Cena programa

Cena za skupino od 8-12 oseb: 140 EU na osebo + DDV

Za vsako dodatno osebo v skupini nad 12 oseb se prizna 10% popust.

V ceno je vključeno:

 • Izvedba team buildinga za eno skupino
 • Zeliščna malica
 • Materialni stroški (čajne mešanice, vrečke za čajne mešanice, čajne skodelice, lesena škatlica, pisarniški material): 10 € / osebo

Če se program izvaja v prostorih po izbiri naročnika, se najem prostora zaračuna posebej, po ceniku najemodajalca.

Izkušnje izvajalca

Program izvajata naši dolgoletni sodelavki in strokovnjakinji s področja izobraževanja odraslih in zeličarstva.

MAJA LEMUT je andragoginja in inkluzivna pedagoginja, z dolgoletnimi in bogatimi izkušnjami dela z različnimi ciljnimi skupinami (ranljive ciljne skupine, mladi, odrasli, starejši).

Maja se je preko študija in različnih izobraževanj in usposabljanj specializirala za uporabo veččutnih in kreativnih pristopov na vseh ravneh izvajanja izobraževanja: vodenje, spodbujanje in motiviranje posameznikov in skupin, ustvarjanje pozitivne delovne klime, razvoj različnih kompetenc, potencialov in talentov. Svoje pridobljeno znanje in izkušnje z veliko mero inovativnosti in izrednim občutkom za sočloveka uspešno vnaša in nadgrajuje v svoje večletno vsakodnevno delo z različnimi (ranljivimi) ciljnimi skupinami.

NATAŠA MOHORČIČ je certificirana Zeliščarka in izvajalka izobraževalnih programov.

Nataša je strokovnjakinja na področju zeliščarstva in zootehnike. Svoje bogato znanje, spretnosti in izkušnje s področja zelišč aktivno deli preko večletnih, samostojno pripravljenih pedagoških in andragoških delavnic za različne ciljne skupine. Pri svojem delu je izredno kreativna, organizirana, samoinciativna in zavzeta, kar se odraža tudi po obisku in zadovoljstvu  ljudi z njenimi izobraževalnimi programi. Nataša Mohorčič je tudi dobitnica priznanja ACS za promocijo učenja in znanja.

KONTAKT

KONTAKT

Eva Mermolja

Dostopnost