Tečaj osnove pletenja in krojenja pletenin

20 urni brezplačni tečaj Osnove pletenja in krojenja pletenin, ki je trajal od 31. januarja do 7. aprila se je uspešno zaključil.

Zaradi velikega števila prijavljenih, smo udeleženke razdelili v dve skupini. Tečajnice so se seznanile s potrebnim orodjem ( pletilke, kvačka, igle za volno, krojaški meter), ter materiali, primernimi za posamezne pletene izdelke. Na tečaju smo se najprej učile osnovnih tehnik nasnutkov, načina pletenja posameznih vrst zank, ter izdelave in rabe obveznega testnega vzorca. Pridobljeno znanje smo sproti preverjale s pletenjem copat. Za izdelek smo uporabile tehniko nasnutka, pletenje desnih in levih zank, delno zaključevanje in dodajanje zank po kroju, ter sestavljanje končnega izdelka. Pletenje nogavic in učenje cevastega načina pletenja s petimi iglami, je bil sprva kar trd oreh, ki smo ga udeleženke uspešno strle, tako da smo nekatere osvojile tudi tehniko pletenja rokavic. Ker so bili dnevi še hladni in vetrovni so bile tople kape tisti izdelek, ki je bil uspešno narejen v zadovoljstvo pletilj in njihovih najdražjih, ki so jih težko čakali in preizkusili. Ko se je trajanje tečaja prevesilo v drugo polovico, smo se seznanile z načini in tehnikami pletenja puloverjev, jop, brezrokavnikov in kril. Že v času trajanja tečaja je začelo nastajati kar nekaj lepih izdelkov, ki jih tečajnice po končanem izobraževanju uspešno končujejo doma. Ker so izdelki, takoj ko so bili končani, dobili uporabnike, ti so nanje nestrpno čakali, smo jih sproti fotografirali in jih lahko vidite v galeriji.

Ob prijetnem in sproščenem druženju smo dobile zelo dragocena znanja. Komaj čakamo na nadaljevanje in ponovitev, ki bo predvidoma v jeseni. Vabljeni, da se nam pridružite!

Dostopnost