Prvo predavanje o destilaciji rožmarina v Učnem centru Brje

V Učnem centru Brje smo 16. in 17. oktobra izvedli prvo predavanje na temo destilacije rožmarina. Strokovnjakinja Urška Lemut je predstavila pravilno uporabo destilirnega kotla, proces destilacije in nam predstavila številne uporabne nasvete za vsakodnevno rabo te dišavnice. 

Zanimanje je bilo zelo veliko, kar nas ni presenetilo, saj se vse več zeliščarjev odloča za destilacijo zelišč.   

V naslednjih mesecih pripravljamo v učnem centru tudi predavanje o tehnologiji predelave kostanjev ( 27. novembra), HACCP za sadjarje (12. decembra), o gobarjenju in o žganjekuhi.  

Veseli bomo vašega obiska in druženja v Učnem centru Brje.   

Dostopnost

Politika zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, zato da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in nam pomagate razumeti, katere dele spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Več o piškotkih in nastavitve piškotkov lahko prilagajate na zavihkih na levi strani.

Preberite več.