Včeraj smo uspešno zaključili našo serijo delavnic z naslovom »Okusno, zdravo in brez greha«.
Delavnice so bile namenjene učenju, raziskovanju ter ustvarjanju okusnih in zdravih jedi, kar pa je najbolj pomembno – bile so brez odvečnih kalorij.
Oktobrska delavnica je bila posvečena peki kruha brez glutena. Udeleženci so se naučili, kako na enostaven način pripraviti okusen in sočen kruh, ki ne vsebuje glutena, obenem pa ohranja vso svojo slastnost.
November je bil mesec namazov, kjer smo se poglobili v pripravo različnih namazov iz kakovostnih sestavin. S skupnimi močmi smo ustvarili paleto okusnih namazov, ki so postregli z raznolikostjo in bogatimi okusi. Tako je nastal namaz iz rdeče pese, čičerike, leče, avokada, sezama, tudi na čokoladnega nismo pozabili.
Včeraj pa smo zaključili s sladkim vrhuncem, kjer je stavba Ljudske univerze Ajdovščina zadišala po omamnih vonjavah sladic. Pod vodstvom Elvire Devetak smo spoznavali skrivnosti priprave sladic, ki jih lahko uživamo brez slabe vesti. Vsaka sladica je bila popolno sladko doživetje, ki združuje okusnost in zdravje.
Sledite nam za nadaljnje dogodke in delavnice, veliko zanimivih vsebin pripravljamo tudi v letu 2024.