Zaključna konferenca projekta “Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc v obdobju od 2018–2022”

V četrtek, 19. maja 2022, je na gradu Štanjel potekala medregijska zaključna konferenca projekta »𝐏𝐫𝐢𝐝𝐨𝐛𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐞𝐥𝐣𝐧𝐢𝐡 𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐤𝐥𝐢𝐜𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐜 𝐯 𝐨𝐛𝐝𝐨𝐛𝐣𝐮 𝟐𝟎𝟏𝟖–𝟐𝟎𝟐𝟐« v organizaciji konzorcijev, ki smo jih vodile Ljudska univerza Ajdovščina, Ljudska univerza Koper in Ljudska univerza Postojna.

Izvajalci brezplačnih izobraževanj iz treh statističnih regij smo predstavili rezultate štiriletnega dela in se z nekaterimi predstavniki uspešnih slovenskih podjetij ter strokovnjaki za zaposlovanje in izobraževanje pogovarjali o kompetencah sedanjosti in prihodnosti.

V teh letih nam je uspelo bistveno povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati temeljne in poklicne kompetence. Ponosni smo na svoje dosežke, ki smo jih dosegli kljub epidemiji in vsem prilagoditvam, ki so bile potrebne za pouk na daljavo. Samo v vzhodni Goriški regiji se je z nami učilo preko preko 640 zaposlenih in brezposelnih. Pridobivali so znanja iz tujih jezikov in slovenščine, s področja informacijske tehnologije, zdravja na delovnem mestu, komunikacije, podjetništva na podeželju ter druge veščine za osebni razvoj in delovanje v sodobni družbi.


Brezplačna izobraževanja in medregijsko konferenco sta financirali Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dostopnost