Zavod za šport Ajdovščina in Ljudska univerza Ajdovščina: Skupaj za Aktivne počitnice za upokojence

Zavod za šport je z zunanjimi partnerji pripravil program namenjen starejšim, ki želijo v počitniškem slogu narediti nekaj za svoje zdravje oziroma preventivo glede morebitnih kroničnih bolezni. Po jutranjem družabnem kotičku s kavo, čajem in prigrizkom udeležence najprej opolnomoči jutranja joga. Sledijo različne aktivnosti kot so delavnica masaže ali plesne urice. Po kosilu pa počitek na kopališču.

Zahvaljujemo se Zavodu za šport Ajdovščina, ki je telesno aktivnost starejših povezal tudi z umsko. Poleg telesne aktivnosti skozi celotno življenjsko obdobje je namreč za kvalitetnejši življenjski slog posameznika zelo pomembna tudi umska aktivnost in funkcionalna pismenost. Za to smo poskrbeli na Ljudski univerzi Ajdovščina tako, da so udeleženci spoznavali uporabo pametnih telefonov. Po pozdravu direktorice Eve Mermolja, so dobili še informacije o programih ljudske univerze in zelo aktualni temi »Digitalni boni za starejše«.

V kolikor imate tudi vi kakšno vprašanje za Ljudsko univerzo Ajdovščina smo dosegljivi na:  05 366 47 50, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si.

Dostopnost