Zelišča in divja hrana

Vabimo vas, da se nam pridružite na študijskem krožku, kjer bomo odkrivali bogat svet zelišč in divje hrane! Če ste radovedni, kako pridelati in pripraviti naravne dobrote, ki jih ponuja narava, je to idealna priložnost za vas.

Program bo potekal ob četrtkih, od 8.maja do 19.junija 2025, od 16.30 do 18.45 v Krajevni skupnosti Ajdovščina.

  • Prepoznavanje zelišč in divje hrane: Naučili se bomo, kako prepoznati užitne rastline v naravi.
  • Zdravilne lastnosti: Spoznali boste, kako zelišča lahko podprejo vaše zdravje.
  • Praktične delavnice: Izdelava zeliščnih pripravkov.
  • Pohodi v naravi: Iskanje in nabiranje zelišč na terenu (ob lepem vremenu).

Študijski krožek je primeren za vse, ki želijo poglobiti svoje znanje o naravi, povečati svojo samostojnost in ustvariti zdrav način življenja.

8.5.2025Predstavitev študijskega krožka Zelišča-katera bi želeli obravnavati Divja hrana-katero bi obravnavali Vsak udeleženec lahko pripravi tudi svojo vsebino  
15.5.2025 Divja hrana: divji šparglji, kopriva,… Gremo na nabiralniški sprehod, prepoznavanje z aplikacijo
  22.5.2025  Izmenjava zanimivih receptov z zelišči in divjo hrano
  29.5.2025  Izdelava tinktur, mazil, eteričnih olj iz zelišč in divje hrane  
  5.6.2025 Nabiralniška delavnica  v naravi, kako pripravimo zelišča za predelavo (izmenjava izkušenj) + določimo kaj bomo naslednjič obravnavali  
12.6.2025 Predstavitev določenih izbranih zelišč in divje hrane; Pregled prehranske vrednosti divje hrane  
19.6.2025 Nabiralniška delavnica in zaključek  

Za morebitna vprašanja ali dodatne informacije nas kontaktirajte preko e-pošte na info@lu-ajdovscina.si ali preko telefona na 05 3664 750.

 

Dostopnost