Zeliščarji in predelovalci sadja v Učnem centru Brje –  Vse o HACCP

Ljudska univerza Ajdovščina je v okviru programov, ki jih sofinancira Občina Ajdovščina brezplačno izpeljala predavanje o sistemu, ki omogoča varnost in higieno živil.

Udeleženci, ki se bodo ukvarjali predvsem s predelavo zelišč in sadja, so si s Heleno Furlan najprej ogledali prostore Učnega centra Brje, ki so urejeni skladno s sistemom HACCP. Izvedeli so kakšna je situacija pridelave zelišč v Sloveniji in kateri so ključni deležniki ali potencialni partnerji na področju.

Sledilo je predavanje Katje Jež, univ. dipl. inž. živil. tehnologije, z dolgoletnimi izkušnjami in znanji na področju  razvoja izdelkov, kontrole in standardov kakovosti živil. Zahvaljujemo se ji, saj je podala zelo uporabne informacije o vsem kar bodo morali vedeti na področju zagotavljanja varnosti živil, zahtev za prostore in opremo ter označevanja skladno z zakonodajo (podatki na embalaži).

Kot že vrsto let, bomo tudi letos v centru izvedli delavnice predelave različnega sadja (kolikor nam ga bo narava ob vseh podnebnih spremembah namenila).

Pridružite se nam na naslednjih srečanjih. Datume in vsebine najdete na povezavi.

Prijava je obvezna na alenka.magajne@lu-ajdovscina.si ali pa pokličite na mobilno številko 041 437 785.

Dostopnost