Obeležili smo Dan za kakovost

»Partnerski odnos temelji na spoznanju, da želita dva subjekta sodelovati, ker vidita v tem skupno korist, komplementarno dopolnjevanje, učenje drug od drugega. Zato se danes kakovost organizacije, ki izobražuje odrasle, izraža tudi v tem, koliko je sprejemljiva in sposobna za partnerska povezovanja, koliko povezav s partnerji ima in kakšni so učinki tega povezovanja.«1

1Možina, E. (2013). Kazalniki kakovosti izobraževanja odraslih str.69. Ljubljana:  Andragoški center Slovenije.

Tako smo na dan za kakovost predstavili izvedene akcije za razvoj kakovosti na področju sodelovanja s partnerji, pri čemer se osredotočamo na partnerstvo na lokalni ravni, in sicer na področju razvoja kadrov.

Obiskali smo različne ustanove in podjetja v lokalnem okolju. Predstavili smo jim namero o sodelovanju in predstavili koristi, ki jih partnerstvo prinaša. Prednost tovrstnega povezovanja sta prepoznali podporni instituciji Območna-obrtno podjetniška zbornica Ajdovščina in Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina. Namero o sodelovanju so že podpisala tudi prva podjetja, ki smo jih povabili, med njimi Mlinotest, Tekstina, L-Inox, Tehimpex, Kurivo Gorica in Stopar.

Skupaj za razvoj kadrov – Ljudska univerza Ajdovščina (lu-ajdovscina.si)

Dostopnost