Tedni vseživljenjskega učenja 2023

Nacionalno odprtje v Ajdovščini | 12. maja 2023

Title goest here

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije, koordiniran pa je s strani mreže območnih in tematskih koordinatorjev po vsej Sloveniji. V Ajdovščini se projekt izvaja pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina.

Z brezplačnimi dogodki, ki se bodo odvijali vse od 15. maja do 18. junija 2023 želimo opozarjati na pomen vseživljenjskega učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Z dogodki in aktivnostmi bomo osvetlili vsebine, ki nagovarjajo zeleni in digitalni prehod, starajočo se družbo, medgeneracijsko sodelovanje, izzive večkulturnosti in ostale aktualne tematike, ki jih naslavljajo Tedni vseživljenjskega učenja.

Letos načrtujemo tudi Parado učenja, ki bo potekala v sredo, 24. maja 2023. Gre za vseslovenski enodnevni festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, ki bo potekal že trinajstič v izbranih slovenskih krajih.

Letošnja krovna tema TVU je EVROPSKO LETO SPRETNOSTI.

Tedni vseživljenjskega učenja v Ajdovščini bodo letos še bolj pisani kot pretekla leta, saj jih bomo slovesno otvorili prav v Ajdovščini, in sicer z dogodkom

Nacionalno odprtje Tednov vseživljenjskega učenja

12. maja 2023 | Dvorana prve slovenske vlade v Ajdovščini

Posebnost Nacionalnega odprtja so tudi podelitve priznanj zglednim učečim se. Na sami prireditvi bomo prikazali življenjske zgodbe dobitnikov priznanj. 

Več informacij o TVU 2023 najdete na spletni strani https://tvu.acs.si/sl/domov/. Za morebitne dodatne informacije ali vprašanja v zvezi z Nacionalnim odprtjem ali Tedni vseživljenjskega učenja smo vam na voljo na 05 336 47 50, 051 419 119 ali na nina.brecelj@lu-ajdovscina.si.

Nacionalni koordinator

TVU denarno omogoča

Dostopnost